Corona maatregelen

Bij Sagius volgen we ook de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over het coronavirus. We voelen ons nog meer dan anders verantwoordelijk voor onze uitzendkrachten. De situatie wordt nauwlettend gevolgd en we hebben een aantal maatregelen genomen:

 

  • Wij proberen ervoor te zorgen dat uitzendkrachten voor zo min mogelijk verschillende opdrachtgevers werken. Zo houden we het aantal contacten laag.
  • Onze wervingsbureaus besteden extra aandacht aan de gezondheidsrisico's van nieuwe medewerkers. Dat geldt ook voor onze buitenlandse partners.
  • Er zijn woningen beschikbaar waarin medewerkers indien nodig in quarantaine kunnen worden geplaatst.
  • Onze medewerkers worden geïnformeerd over de maatregelen die zij moeten nemen om besmetting te voorkomen. Bij deze maatregelen volgen wij het advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Elke medewerker heeft deze informatie in zijn eigen taal gekregen.
  • Zieke werknemer? Dan blijven ze thuis.
  • Er is gezorgd voor extra transportcapaciteit. Hierdoor worden medewerkers met meer afstand vervoerd.

 

We merken dat de impact van het coronavirus totaal verschilt van sector tot sector. In de ene sector is het veel rustiger, terwijl in een andere sector men smacht naar extra personeel. Tot nu toe hebben we geen problemen gehad met gesloten grenzen. We zien vaak dat bestaande medewerkers aan het werk blijven, waardoor vervanging van mensen minder nodig is.

Ook tijdens de coronacrisis willen we je zo goed mogelijk helpen. Misschien op een iets andere manier dan u van ons gewend bent, maar toch net zo goed. Juist in deze tijden willen wij samen met onze opdrachtgevers extra goed voor onze medewerkers zorgen.

Heb je nog vragen over ons coronabeleid? Aarzel niet om ze te vragen. We leggen het je graag uit.