Corona opatření

Ook bij Sagius volgen we de richtlijnen van het RIVM omtrent het coronavirus. Wij voelen ons nog meer dan normaal verantwoordelijk voor onze uitzendkrachten. De situatie wordt op de voet gevolgd en we hebben een aantal maatregelen genomen:

 

  • Wij proberen ervoor te zorgen dat uitzendkrachten bij zo weinig mogelijk verschillende opdrachtgevers werken. Zo houden we het aantal contacten laag.
  • Onze wervingskantoren controleren extra op gezondheidsrisico’s van nieuwe medewerkers. Dit geldt ook voor onze buitenlandse partners.
  • Er zijn huizen beschikbaar waarin medewerkers, wanneer nodig, in quarantaine kunnen.
  • Onze medewerkers zijn ingelicht over de maatregelen die zij moeten nemen om besmetting te vooromen. In deze maatregelen volgen wij de adviezen van het RIVM. Iedere medewerker heeft deze informatie in de eigen taal gekregen.
  • Medewerker ziek? Dan blijft hij thuis.
  • Er is voor extra vervoerscapaciteit gezorgd. Hierdoor worden medewerkers met meer afstand vervoerd.

 

Wij merken dat de impact op het coronavirus totaal verschilt per branche. In de ene branche is het veel rustiger. In de andere branche staat men juist te springen om extra personeel. Tot nu toe hebben we geen problemen ondervonden met de gesloten grenzen. We zien vaak dat bestaande medewerkers aan het werk blijven waardoor het minder nodig is om mensen te vervangen.

Ook tijdens de coronacrisis willen we u zo goed mogelijk helpen. Wellicht op een iets andere manier dan u van ons gewend bent, maar nog steeds even goed. Zeker in deze tijd willen wij samen met onze opdrachtgevers extra goed voor onze medewerkers zorgen.

Heeft u nog vragen over ons coronabeleid? Schroom dan niet om deze te stellen. Wij lichten het graag toe.